Σχετικά με τα προϊόντα

Ιστορία Κερκυραϊκού Ελαιόλαδου

Η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί σημαντική δραστηριότητα στην κερκυραϊκή ύπαιθρο εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς η Κέρκυρα προέρχεται από ένα συνονθύλευμα διαφορετικών λαών και πολιτισμών. Έτσι, η παραγωγή της ελιάς άρχισε να γίνεται ευρύτατα γνωστή την περίοδο της Ενετοκρατίας, όπου η Κέρκυρα γνώρισε ιδιαίτερα σημαντική οικονομική και εμπορική ανάπτυξη. Οι Ενετοί διέταξαν και χρηματοδότησαν τη φύτευση ελαιώνων και με αυτό το τρόπο συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της καλλιέργειας της ελιάς. Ενίσχυσαν την παραγωγή της ελιάς και το εμπόριο του λαδιού με αποτέλεσμα την ενασχόληση των Κερκυραίων, που συνεχίζεται έως σήμερα. Τη φυσική ομορφιά, λοιπόν, της Κέρκυρας την αντικρύζει κανείς αμέσως με τους απέραντους ελαιώνες, που αριθμούν πάνω από 4 εκατομμύρια ελαιόδεντρα. Η οικογένεια Σταματέλου συνεχίζει αυτήν την μακραίωνη παράδοση με την παραγωγή παρθένου και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Κατηγορίες Ελαιόλαδου

Παρθένα Ελαιόλαδα: έλαια που λαμβάνονται από τον ελαιόκαρπο μόνο με μηχανικές μεθόδους ή άλλες φυσικές επεξεργασίες, με συνθήκες που δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίου, και τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία άλλη επεξεργασία, πλην της πλύσης, της καθίζησης, της φυγοκέντρησης και της διήθησης. Η οικογένεια Σταματέλου διαθέτει στην κατανάλωση τα εξής Παρθένα Ελαιόλαδα: Α) Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο: ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας με τέλειο άρωμα και άριστη γεύση, που παράγεται από την πρώτη έκθλιψη των υγιών ελιών και μόνο με μηχανικές μεθόδους χωρίς καμία χημική παρέμβαση. Η περιεκτικότητα σε ελεύθερα λιπαρά οξέα (οξύτητα) δεν υπερβαίνει τα 0,8 gr. ανά 100 gr. (0,8%). Έχει έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς. Η μοναδική του γεύση αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο στις σαλάτες και συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητά και λαχανικά. Β) Παρθένο Ελαιόλαδο: Φυσικό ελαιόλαδο με ευχάριστη γεύση και οσμή που παράγεται απ’ ευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους χωρίς καμία χημική παρέμβαση. Η περιεκτικότητα σε ελεύθερα λιπαρά οξέα (οξύτητα) δεν υπερβαίνει τα 0,2 gr. ανά 100 gr. (0,2%). Δεν περιέχει εξευγενισμένα ελαιόλαδα.

Προϊόντα

Η οικογένεια Σταματέλου εκτός από το εξαιρετικό ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο παράγει και άλλα προϊόντα, όπως διάφορα είδη ελιών (ελιές πράσινες χοντρές, δαμασκηνοελιές, ελιές Καλαμών ριγανάτες, ελιές πράσινες μαριναρισμένες, ελιές ανάμεικτες), μπαχαρικά και κρέμες σώματος, που κύριο συστατικό τους είναι το λάδι. Τα προϊόντα μας προέρχονται από δύο ποικιλίες ελιών: την Λιανολιά Κέρκυρας και την Κορωνέικη. Λιανολιά Κέρκυρας: Ποικιλία ελιάς η οποία καλλιεργείται για την παραγωγή λαδιού καλής ποιότητας κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στα Ιόνια νησιά. Η ποικιλία αυτής της ελιάς σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο κλίμα του νησιού (εδαφική και ατμοσφαιρική εργασία) αποφέρει λάδι εξαιρετικής ποιότητας. Κορωνέικη: Ποικιλία ελιάς που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην περιοχή της Κορώνης στην Πελοπόννησο. Ανθεκτικό δέντρο χωρίς ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές απαιτήσεις. Διαφέρει από τις άλλες ποικιλίες ελιών για την ποιότητα της, την ιδιαίτερη γεύση της και το άρωμα της.

‘Οι Ενετοί διέταξαν και χρηματοδότησαν τη φύτευση ελαιώνων και με αυτό το τρόπο συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της καλλιέργειας της ελιάς.’

Ελιές

Τα διάφορα είδη ελιών μας χαρακτηρίζονται για την εξαιρετική τους ποικιλία, την ιδιαίτερη γεύση και το εξαίρετο άρωμα. Διαφορετικές γεύσεις για όλα τα γούστα.

Καλλυντικά

Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο χρήσιμο για τη διατροφή μας και την καλή κατάσταση της υγείας μας, αλλά είναι το απόλυτο φυσικό μυστικό ομορφιάς. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε καλλυντικά που κύριο συστατικό τους είναι το ελαιόλαδο χωρίς να περιέχουν χημικές ουσίες. Οι θαυματουργές ιδιότητες του ελαιόλαδου προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας μας.

Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά προσφέρουν ιδιαίτερα αρώματα και εμπλουτίζουν τη γεύση των τροφών που καταναλώνουμε. Τα μπαχαρικά μας είναι αγνά και διατηρούν το άρωμα και την φρεσκάδα τους. Γνωρίστε τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων μας στον οργανισμό σας.