Η Εταιρεία

Ιστορικό

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση με μακρόχρονη παράδοση στο ελαιόλαδο. Ξεκινήσαμε το 1995 με το κατάστημα λιανικής στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας και το 2007 ιδρύσαμε τη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης του ελαιόλαδου με το όνομα «Νύσσος» στα Βραγκανιώτικα, νοτιοδυτικά της Κέρκυρας. Δραστηριοποιούμαστε από τότε στον τομέα της παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου και Παρθένου Ελαιόλαδου.

Σύμφωνα με την μυθολογία, η ονομασία «Νύσσος» προέρχεται πιθανότατα από το Νούσσο, το γιο του Θεού Διονύσου, στον οποίο αφιέρωναν τοπία και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ασφάλεια τροφίμων – Πιστοποίηση

Από το 2007 η ελαιουργική μονάδας μας παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας και με ασφάλεια στους καταναλωτές μας. Όλες οι διαδικασίες, αποθήκευση, επεξεργασία και τυποποίηση των προϊόντων γίνεται σε μια σύγχρονη μονάδα τυποποίησης και με πολύ αυστηρές προδιαγραφές εφαρμόζοντας τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας ISO.

Η Φιλοσοφία Μας

Προερχόμενοι από μία αγροτική οικογένεια, η οποία είχε αρκετά καλλιεργήσιμα στρέμματα στη νοτιοδυτική πλευρά της Κέρκυρας, δίπλα στον υδροβιότοπο της λίμνης Κορισσίων αρχίσαμε την παραγωγή του κερκυραϊκού ελαιόλαδου «Νύσσος». Μέλημα μας είναι η παρακολούθηση και ο σωστός έλεγχος της ανάπτυξης των ιδιόκτητων ελαιόδεντρων μας για την απόδοση ποιοτικών προϊόντων. Έτσι, το ελαιόλαδο μας είναι γευστικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, καθώς και απαλό στη γεύση του πλημμυρισμένο από αρώματα της κερκυραϊκής φύσης. Η ονομασία «Νύσσος» προέρχεται από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται τα κτήματα μας, στην παραλία του Ίσσου. Μία εκπληκτικής ομορφιάς παραλία, η οποία απλώνεται για πολλά χιλιόμετρα και θεωρείται μία από τις ωραιότερες παραλίες όχι μόνο του νησιού αλλά και της Ευρώπης. Σύμφωνα με την μυθολογία, η ονομασία «Νύσσος» προέρχεται πιθανότατα από το Νούσσο, το γιο του Θεού Διονύσου, στον οποίο αφιέρωναν τοπία και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Με το πέρασμα των χρόνων η παραλία «Νύσσος» μετονομάστηκε σε «Ίσσος». Έτσι, και εμείς θέλαμε να τιμήσουμε την παράδοση του τόπου μας και ονομάσαμε το λάδι μας, «Νύσσος». Στόχος μας είναι η παραγωγή και η τυποποίηση εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων, τα οποία να είναι προσβάσιμα στον καταναλωτή. Με υπευθυνότητα αποσκοπούμε στη συνεχή ποιοτική βελτίωση των προϊόντων μας και αποβλέπουμε στην αναγνώριση τους στην ελληνική και διεθνή αγορά. Στα άμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία ατομικής μονάδας ελαιοτριβείου.

Η Κέρκυρα Παράγει

Η επιχείρηση μας είναι μέλος του δικτύου «Η Κέρκυρα Παράγει», που είναι ένα δίκτυο παραγωγών με τοπικά κερκυραϊκά προϊόντα, κυρίως στον τομέα των τροφίμων και των ποτών. Στόχος μας είναι η προώθηση και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, ώστε να γίνουν γνωστά και προσβάσιμα τόσο στις ελληνικές όσο και στις διεθνείς αγορές. Τα προϊόντα που παράγονται είναι παρθένο ελαιόλαδο, κρασί, μπύρα, μέλι, φρέσκα ζυμαρικά, τυριά, αλλαντικά και άλλες τοπικές νοστιμιές.