Η Μεσογειακή Διατροφή μειώνει τα εγκεφαλικά επεισόδια

Olive Products

27 Φεβ Η Μεσογειακή Διατροφή μειώνει τα εγκεφαλικά επεισόδια

Μια νέα έρευνα καθιστά την μεσογειακή διατροφή ακόμη πιο σημαντική καθώς δείχνει ότι θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι όσοι ακολούθησαν στενά το μεσογειακό πρότυπο διατροφής είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο (προκαλείται από θρόμβο αίματος) σε σύγκριση με εκείνους που λιγότερο ακολούθησαν αυτή τη διατροφή.

Οι ερευνητές “χρησιμοποίησαν” περισσότερα από 104.000 άτομα στην Καλιφόρνια, με μέσο όρο ηλικίας τα 52 έτη, οι οποίοι χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες με βάση το πόσο στενά ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή. Ελήφθησαν υπ’ όψη φυσικά κι άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως η άσκηση, η συνολική πρόσληψη θερμίδων, ο δείκτης μάζας σώματος, το κάπνισμα και η εμμηνόπαυση.

Οι ερευνητές επεισημαίνουν ότι δεν παρατηρήθηκε σχέση ανάμεσα στη μεσογειακή διατροφή και την μείωση κινδύνου ενός αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου (προκαλείται από σπασμένο αγγείο).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη και τα συμπεράσματα θα παρουσιαστούν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Εγκεφαλικών Επεισοδίων στο Nάσβιλ.

Πηγή